Unire rar part
R prin Ungheni-Prut. De altfel, unde am fi putut fugi? Ibidem, dosar , vol. In: Jewish Telegraphic Agency, 1 august , nr. Serie D: Band X. Keppler Verlag, Czernowitzer Juden erinnern sich. E-mail: blasen protonmail. Related Papers. Cam belea daca populatia nu iti este favorabila …. Cat despre ofesiniva doar pe litiral.. Iti ramane flancul nordic descoperit…. Si mai zic ceva. Odesa ….
Odesa insa ….. Deci ce chichirez galceava? Eu zic ca careva pe la Kiev a ….. Nu, nu.. Adica strict parerile mele. Bune sau proaste sunt strict ale mele si nu invocati Spitnik samd …. Si nu imi cereti prea multa solidaritate cu Malorossia asta. Cu tatal nascut langa Cernauti, cu mama nascuta la Cetatea Alba si care a copilarit la Hotin ….
Si sa nu fii taiat ci modernizat IAR 93 urile? O analiza plina de detalii. Dar dv. Iar guvernul nu a ascultat niciodata de adevaratii analisti politici in probl. Ministrul de externe roman are politica nu vede si nu aude, sa nu supere pe cei de la Rasarit.
Unirea cu R. Moldova se putea face de mai demult. Nu cred ca Nato va intervenii cu forte militare daca Rusia ocupa parte din Ucraina. Se va depasi statutul de razboi regional si va fi un motiv ca Rusia sa ocupe si alte teritorii care le revendica. Oricat v-ati jeli, nu cred ca noii membri din Est vor primi in continuare fonduri europene fara reforme.
Caci noua competitie globala este un fel de razboi rece intre sisteme liberalism vs iliberalism-oligarhic de partid nicidecum un razboi intre popoare. Haideti si voi odata cu implementarea reformelor autentice si cu cu adoptarea valorilor euro-atlantice stat de drept, justitie independenta, presa libera, libertati individuale, meritocratie, etc. Nu cred ca Rusia va ataca Ucraina in ciuda tuturor articolelor din diverse publicatii pentru ca nu suntem intr-un context international din care ar putea trage vreun folos.
Da, intr-un razboi conventional, Rusia probabil ca ar decima in scurt timp armata ucraineana asa cum ne arata diverse analize, dar in acelasi timp ar deveni un paria international si ar putea declansa chiar si o reactie oficiala de dezaprobare din partea Chinei.
Sunt sigur ca ocuparea Ucrainei de catre Rusia urmata de o acceptare fortata tacita internationala ar putea fi interpretata ca un precedent pentru Taiwan, insa acesta este mult mai bine sprijinit international decat Ucraina si mult mai important in lumea globalizata de azi decat este Ucraina, din cauza capacitatilor de productie de cipuri electronice pe care le poseda si care ar afecta manufacturile tuturor in caz de razboi.
Iar daca China chiar doreste sa ia oficial fata Rusiei si sa se profileze ca adevarata putere mondiala nr. Stiri recente ne arata ca chinezii au reusit conform afirmatiilor lor … sa depaseasca ultimul obstacol in dependenta lor militara fata de Rusia si anume fabricarea motoarelor de avioane. Am citit o stire recenta ca cel mai performant avion de vanatoare stealth chinezesc, J J asta o fi venind de la germanul Jagdflugzeug?
Pana la ocuparea Taiwanului, China ar putea fi mai atrasa de punerea la punct a Rusiei si de eventuala ridicare de pretentii asupra unor teritorii din Siberia locuite azi de populatii majoritare de chinezi, pe drept istoric, teritorii mult mai folositoare in viitor, decat mica insula a Taiwanului.
Nu cred ca se poate exclude un moment Suez intre China si Rusia. China este dependenta si de pietele occidentale SUA si UE ca sa-si tina forta de munca ocupata si de transferurie tehnologice occidentale mai ales din UE, in urma virajului strategic american din vremea lui Trump si continuat de Biden… , astfel ca scaderi ale burselor, consumului, increderii populatiilor, determinate de un conflict deschis in Europa si de radicalizarea pozitiilor ambelor tabere tabara occidentala si tabara autocratiilor nu mi se pare folositor pentru nimeni.
N-as pune pariu ca China ar fi de partea Rusiei intr-un conflict cu Ucraina. Cred ca daca ar ataca Ucraina, Rusia ar fi lasata in off-side de toata lumea. Brexitul a dus la strangerea randurilor in Europa si la cvasi-disparitia exiturilor de pe agenda politica publica a multor eurosceptici.
Daca este nevoie de catalizatori pentru ca civilizatiile occidentale sa se uneasca impotriva autocratiilor lasand la o parte orice divergente, atunci acestia sunt sigur ocuparea Ucrainei si potentiala repetare a acestui tip de fortare a dreptului international in cazul Taiwanului. Rusia ar risca prea mult, un razboi nuclear impotriva Ucainei este de neconceput, un razboi conventional pe scara larga ar atrage oprobiul intregii lumi si sanctiuni economice majore, un razboi hibid prin proxy este riscant pentru ca o gramada de tehnica de lupta sofisticata poate fi anihilata de arme relativ ieftine, drone turcesti Bayraktar, rachete Stinger, rachete antitanc Javelin, etc… In conflictul Armenia-Azerbaidjan de anul trecut dronele turcesti au macelarit tehnica ruseasca din posesia armenilor, ecourile pierderilor sovietice din Afganistan nu s-au estompat inca, americanii si NATO in intregime pot reactiona prin furnizarea catre ucraineni de tehnica militara letala pe credit, si nu prin dislocarea de trupe, sunt foarte multe variabile pe care nu le putem cuantifica inca.
O situatie neconcludenta ar pune cruce statututlui de mare putere militara a Rusiei. Cel mai important lucru este cainca nu stim cum vor lupta ucrainenii pentru tara lor. Daca vor opune o rezistenta inversunata in stilul partizanilor yugoslavi, sunt sigur ca vor primi sprijin, poate mai putin pe fata, dar sigur vor primi sprijin international.
Daca vor lupta ca armata fantoma a afganilor la recenta retragerea americana din Afganistan, atunci isi vor fi meritat soarta. Daca ucrainenii aleg sa lupte cu adevarat, chiar daca vor fi colesiti in prima faza, vor produce in timp daune ireparabile Rusiei, panslavismului, iesirea probabila de pe orbita ruseasca a sarbilor, revolta si caderea regimului lui Putin.
Cred ca Putin este intr-o operatiune de incercare de conservare a actualei economii bazata pe exportul de resurse primare in special energetice, controlata de servicii si oligarhizata, in fata asaltului economiilor de piata democratice, a Chinei si in viitor a Indiei. Nu mai poate da inapoi spre economia planificata de tip socialist, nu poate ajunge in situatia unei economii de piata controlata de stat si de partid ca si in cazul Chinei, nu va putea sa-si cenzureze si sa-si controleze poporul ca si in China desi incearca si nu doreste ca economia Rusiei sa ajunga in mainlile altora, in mana celor care au bani, fie ei europeni, americani, chinezi sau arabi… Daca i-ar pasa cu adevarat de poporul sau, ar trebui sa aleaga calea europenismului, caruia ii apartin ca civilizatie si in cadrul caruia ar fi o voce importanta.
Rusia ar putea intra in UE in viitorul apropiat…cu tancurile. Asta numim noi aparare NATO? Nici Deveselu nu face fata.
Daca Gorbachev nu vroia sa darame regimurile comuniste, ar fi putut iesi foarte urat in Opinia publica nu va fi informata intrutotul, speculatiile vor ramane , retragrea trupelor rusesti si NATO ar fi un prim pas real si vizibil care ar putea da sperante. Este nevoie de intarirea si dezvoltarea relatiilor economice intre Rusia si UE, relatii fara care nu poate exista siguranta si pace. Bun, care este masa de negociere, Ucraina, Europa o doreste in randurile ei, Rusia doreste evitarea cu toate mijloacele.
Nu s-a discutat de neutralitaea acestei tari garantata atat de UE cat si de rusi, o tara care ar putea functia ca balama intre UE si Rusia, mai ales din punct de vedere economic. Ce se intampla cu Crimea, occidentul pt linistirea spiritelor ar trebui sa. Ce se intampla in estul tarii?
Federalizarea Ucrainei? Ridicarea sanctiunilor impotriva Rusiei si recunoasterea lui Lukaschenko care face parte din intreg ansamblul politic regional precum se rezolvarea problemei din Transnistria, a trupelor rusesti si al statutului zone respective. Este nevoie masuri si de pasi concreti astfel incat situatia actuala sa poatea fi ameliorata, ramanerea pe pozitii principiale nu rezolva nimic si nici nu reduce pericolul unor conflicte militare.
Occidentul a facut greseli mari atat in trecut cat si in prezent, este intr-o situatie ingrata din care nu poate iesi doar daca face primul pas inspre Rusia obligandu-i pe acestia la urmatorul si asa mai departe. Acum este un joc dea soarecele si pisica sau primul care muta a pierdut, asa nu se poate face politica externa dar este caracteristica vremurilor de astazi, ambigue, nesigure pt ca avem lideri politici cu acelasi convingeri care nu doresc sa-si asume NIMIC pt ca nu sunt lideri politici, sunt doar functionari publici, birocrati cu mentalitatea acestora.
Oare, de ce n-avem noi acum corvetele alea de care vorbeam acum ani?! Asa, ca n-a fost sa fie?! Eu zic sa asteptam din nou poporul rus, eliberator!
Follow the money!!! Sa dau un singir indiciu — acum mai avem.. In aveam vreo si inca cca care puteau face rapid trecerea pe supersonic. Si pilotul este greu de pregatit si f costisitor. Apoi trebuie pregatit cca 1 an ….. Dupa 1 an este capabil doar sa zboare. Si sa moara eroic in lupta preum vaca la abator expresie soldateasca ptr fara sansa.
Si trebuie antrenament de lupta.. In fine fiecare aviin trebuieste revizuit dupa fiecare zbor! Adica cere o gripa de mecanici.. Bunu profesionisti care nici ei nu se califca usor. ALti ani de pregatire. Adica daca trebuie sa intri in rezbel anu viitor.. Ce nu te Omoara te intareste! Statele se distrug mult mai usor din interior, decat atacandu-le din exterior, direct ori mai perves.
Vox populi, vox dei. Does it help? Rusii in sus si rusii in jos, ca e la moda, dar cel mai mare pericol pt Romania sunt tot romanii. Mai precis gastile mafiote care de 30 de ani devalizeaza tot si au impins un numar necunoscut de romani in putere departe peste granite.
Altfel, la subiect, daca rusii decid sa intre in Ucraina nu-i va opri nimeni. Declaratii garla insa vestul ne va vinde iarasi pe toti ca sa tina ursul multumit si pompand gaz. Daca am fi fost o tara de cetateni mai putin corupti si cu mai putin furt de caciuli, am fi avut deja arma atomica si am fi fost lasati in pace in veacul vecilor amin.
Singurele garantii anti invazie sunt arma atomica si o natiune sanatoasa la propriu si la figurat. In rest, vad foarte multi autori ignorand cu gratie chestiunea atomica. S-a intamplat domnilor deja, americanii au plantat 2 pentru a scurta razboiul. Ne place sau nu este ceva de luat macar in calcul.
Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment. Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors. Un mariaj steril ideologic de Mirel Axinte. Statele Unite ale Internetului de Anca Sandu. Uneori graba e treaba … de Aurelian Mihailescu. Daca doriti un exemplar cu autograf accesati linkul acesta. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului.
Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor. Contact: editor[at]contributors. Aikido cu mintea si corpul coordonate. Invatati cum sa va relaxati si cum sa va pastrati calmul in conditii de stress.
Sign in. Seguendo invece la filosofia del "divide et impera", scaricare singoli frammenti del file da MB permetteva di interrompere il download dopo un tot di frammenti e continuare in un altro momento, senza dover ricominciare daccapo.
Con l'arrivo dell'ADSL e soprattutto della fibra ottica possiamo scaricare decine di GB in poco tempo, rendendo di fatto questa pratica caduta quasi in disuso. Nella guida tratteremo sia i programmi gratuiti disponibili per Windows e Mac sia le app gratuite disponibili per Android e iOS.
In questa parte della guida vi mostreremo infatti i migliori programmi gratuiti che possiamo utilizzare per poter unire i file RAR o ZIP. Per unire archivi compressi e estrarne il contenuto apriamo il programma, portiamoci nel percorso o nella cartella dove sono salvati i file da unire, selezioniamo il primo file RAR della serie e facciamo clic sul pulsante Estrai ; nella finestra successiva, scegliamo un percorso dove estrarre il contenuto.
0コメント